Aquí, Jesús, existeix en forma de comunitat

Aquesta frase la va pronunciar el Joan amb un fil de veu però amb tota la fermesa el passat diumenge 29 d’octubre.

“Jesucrist existeix en forma de comunitat” és una expressió que no només recull el com hem avançat com a comunitat els darrers vint anys, sinó que esdevé el desig de futur de com volem continuar essent.  En aquest sentit, no és un lema que es pugui cremar en un any ni en un cicle; és un desig que ens defineix, ens configura i ens dóna horitzó per avançar. 

Tots els grups tenen una manera de ser, una maner particular de fer les coses. Valgui la redundància, cada família té la seva familiaritat, el seu propi tarannà, una manera de ser i fer (que va des de la manera d’organitzar els coberts a la cuina fins a la forma d’educar els fills i filles).  Totes les societats tenen les seves pròpies tradicions i anhels, la seva pròpia cultura, codis que són difícils d’explicar i aprendre si es ve de sobte de fora.  La Parròquia també té la seva pròpia cultura, la seva pròpia manera de veure i entre el món i de donar-ne resposta, la seva manera de ser i fer.  Amb el temps ens hem anat configurant.  Tenim complicitats, de seguida, sense dir-nos res, ja sabem moltes coses els uns dels altres. I des de fora ens poden veure amb una manera pròpia de discernir, celebrar, pregar i servir. 

Acabem el cicle de l’any litúrgic i comencem l’Advent.  El final d’aquest any l’emmarca la festa de Crist Rei de tot el món.  És aquest Crist i el seu Esperit que van marcant l’estil de la nostra comunitat.  I com sempre ens prepararem pel Nadal, un Déu desitjós de néixer en el cor de la nostra comunitat. Deixem-nos portar per aquest Esperit!  Que continuï essent Ell qui configuri el nostre ser i saber fer.

 

Roger Torres, jesuïta i rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal