Esglésies buides, la COMUNITAT AL COR

Hem anat fent hàbit dins del confinament, però enyorant l’encontre.  Ho estem suportant tot, però amb un esperit rebel que espera el dia de retrobar-nos, de poder celebrar, de poder-nos abraçar. I tot aquest temps l’església ha romàs buida com si estigués també esperant, amb el desig de tornar-nos a convocar.  I en aquest temps malgrat la distància, els silencis i l’enyorança ens estem sentit, més que mai, que portem l’esperit de la comunitat al cor.   Ens hem anat trucant, hem anat pregant, hem sabut, tot i els silencis, que compartim el mateix Esperit de Jesús.

I les paradoxes del moment actual ens porten a veure esglésies buides i gent dormint al carrer. Discursos de solidaritat i excuses de protocols.  Què esperes de nosaltres Senyor? Què hem de fer?  

Des de fora del carrer no veiem el crist nu de dins l’església, però sabem que hi ha més de 40 persones dormint al carrer.  Quan passem aquests dies davant de la parròquia no veiem la creu, veiem l’atri de les plantes verdes que ens va deixar el Joan. De fet, a la llista de coses que havia de fer, el primer punt era tenir cura de les plantes de l’entrada. I els pocs cops que el Joan em va poder fer una mica de traspàs sempre començava amb el mateix: 1. Tenir cura de les plantes de la porteria. Aquestes dies he anat traient les fulles seques i les he anat regant. I mentre feia això pensava en vosaltres i pensava que les plantes que veiem des de fora ens parlen de vida, de pasqua, de lloc d’acollida.   Portem la comunitat al cor, però estem esperant que les portes es tornin a obrir i que l’Esperit de Jesús ens inspiri en com fer de la casa de tots un lloc d’acollida, de pregària i de solidaritat.

P. Roger Torres
Rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal