I si organitzéssim la Parròquia com una Comunitat Cristiana?

Aquesta frase és del Marc Vilarassau, anotada a mà al marge d’un ordre del dia de la parròquia de fa uns anys. Aquesta pregunta és molt interesant perquè ens ve a dir que si realment volem saber-nos una comunitat potser hauríem de trencar amb certes relacions verticals per establir un òrgan de govern més horitzontal. Aquesta pregunta ha inspirat el nou pla pastoral de la parròquia, que vam presentar al consell d’aquest setembre i que volem anar concretant en els propers anys. Els eixos principals son: saber-nos comunitat, hospitalitat, el conreu de l’espiritualitat, la cura de la casa comuna i la posada al dia de les infraestructures.
 
Aquest pla que hem estat elaborant no pot eludir la situació d’incertesa que estem vivint i que viurem tot aquest curs, la situació generada per la Covid-19. El primer pas per saber-nos comunitat és tenir-nos cura els uns dels altres. Des del mes de març les emocions han anat pujant i baixant en cadascú de nosaltres com en un “Dragon Khan”. Posar nom a com estic, compartir-ho i interessar-nos els uns pels altres és molt important.
 
I tot i la situació d’incertesa, que ens porta ser prudents, comencem el curs amb molta il·lusió. Un curs on es renoven molts grups, com el de comunicació que ens presenta ja nova imatge del TRUC, aquesta porta comunicativa de la vida de la comunitat. En aquest sentit el Consell del mes de setembre va voler agrair a la Trini que passa el relleu de la Catequesi a la Mireia; al Mateo que durant aquest curs passarà el relleu de l’esplai a l’Ares, l’Anna i el Miquel; al Miquel M., al Francesc, el Miquel B i el Xavi G que donen pas al nou grup de comunicació: l’Anna, el Xavi A. i el Miquel G; a l’Edu que passa el relleu de MAGIS a l’Ares i al David la catequesi de Confirmació; i la benvinguda al l’equip d’espiritualitat de la Missió Lleida que coordina els exercicis en la vida diària: el Carles i la Mercè.
 
Comencem, doncs, amb il·lusió de saber-nos una comunitat viva, animada i guiada per l’Esperit i que porta a Jesús en el cor. Bon inici de curs!
 
P. Roger Torres, rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal