Lego

Viure en comunitat és un regal. Com ho és el do de la Pau i el Regne de Déu. Cal doncs ser-ne conscients i agrair-lo.  Quanta gent desconeix com n’és de bonic poder tenir una comunitat on poder sentir-se acollit, celebrar els moments importants de la vida i trobar sentit a través de l’acció.

Aquest regal, però, ens demana implicació i enginy ja que cal construir-lo, anar-lo fent. Com un “lego” la comunitat és un regal ple de peces diferents en colors, mides, funcions que ens desperten la nostra participació.

El Papa Francesc, en el seu missatge dins la Jornada Mundial de les persones refugiades i migrades ens exhorta a ser comunitats d’hospitalitats, atentes a les persones que per culpa de la fam, la guerra, o la recerca d’una vida en dignitat es veuen obligades a deixar casa seva.  A la nostra comunitat hi ha grups que tenen aquest encàrrec de forma més directa, però cal recordar que aquest és un encàrrec per a tota la comunitat, que ha de saber ACOLLIR, PROTEGIR, PROMOURE i INTEGRAR les persones refugiades i migrades. Per ser una comunitat d’hospitalitat cal aprendre a construir hospitalitat, a bastir ponts.

La comunitat que som ara és fruit de 40 anys d’anar construint un lloc bo on escoltar la Paraula de Déu, servir els germans i celebrar la vida. Ara que acabem el quarantè aniversari, hem d’aturar-nos i agrair-ho.   I posar-nos novament en acció i reprendre el joc, car només podrem construir el 41 si continuem jugant junts, construint comunitat, fent i desfent.   Amb fidelitat a l’encàrrec de construir un lloc bo per continuar  essent oients de la Paraula, promptes amb el servei i festius amb la vida, siguem creatius per continuar gaudint del regal de viure en comunitat.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal