[Re]para’m. Només Tu fas noves totes les coses

 
Els dies que celebrem ens ajuden a fer procés, a passar de la mort i les morts a la Vida. Per què, com venim aquesta Setmana Santa? Venim amb la càrrega emocional de viure tot un any en estat de pandèmia, amb restriccions, distraccions... venim amb el cor trencat amb mil bocins perquè n’hem fet ús, perquè hem caminat i s’ha embrutat, perquè...   i no podem passar d’aquesta trencadissa a l’exhortació de l’alegria de la Pasqua com qui prem un interruptor, ens cal fer procés.
 
Ens agradaria poder recollir aquests mil bocins i reparar el cor, o tenir-ne un de nou, vermell i radiant capaç d’estimar i tornar a ser estimat i estimada. Però de cor només en tenim un i arriben a la Setmana Santa amb un cor fatigat i trencadet.  Així doncs, què podem celebrar, com podem celebrar aquests dies el misteri de la passió, mort i resurrecció de Jesús?
 
 - Ens cal parar.  Parar per reconèixer com estem. Per tornar a posar la mirada en Jesús que ens convida a seure a la seva taula que Ell mateix ha parat.
 
 - Ens cal deixar-nos fer, posar tots aquests bocinets de cor trencat a les seves mans. Veure el seu cos trencat, i els cors trencats del nostre món, i confiar que només Ell pot re-parar-me, re-parar-nos.  I segur que el cor re-parat no serà com el d’abans, però portarà la nostra història, una història viscuda, agraïda, reconciliada, acceptada i estimada.
 
 - I en mig de l’espera, de la confiança, anar re-descobrint que només Ell fa noves totes les coses. Secretament, quan ens posem a les seves mans el Terrisser de la Història ens refà. 
 
"Jesús, poso el meu cor trencat en mil bocins als teus peus.
He sentit dir de Tu, que només Tu pots fer noves totes les coses.
Repara’m el meu cor, la meva vida. 
Només Tu fas noves totes les coses!
Sé que Tu pots tenir el meu cor."
 
P. Roger Torres, rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal