Destaquem

24 febrer 2017

La comunitat parroquial de Sant Ignasi de Lleida estrena nou web. El Xavi Garcia s’hi ha dedicat de valent i ha volgut que la nova plataforma fos...

Editorial

25 març 2017

La setmana vinent iniciem la Setmana d'immersió a l'hospitalitat. Parlem de l’oportunitat per assaonar-se d’un dels més grans valors de l’evangeli de Jesús: “Vosaltres quan...

27 març 2017

1.-Quant de temps fa que us vau constituir com a grup?
En primer lloc cal remarcar que no som un grup de la parròquia, sinó un grup de l’esplai. Encara que el grup com a tal sorgís pocs anys després que es creés l’esplai i funcionessin de manera independent, ara ja fa tres anys que funcionem com una mateixa cosa.

27 març 2017

Una àvia li explica al seu nét que a l’interior de cada persona dos llops lliuren una lluita permanent: un és el llop de l’egoisme, la insolidaritat, l’odi, l’agressió... l’hostilitat; l’altre representa la compassió, la solidaritat, l’alegria, la cura... l’hospitalitat. “I quin dels dos guanya, avia?”, pregunta el nét. “El que tu alimentis, amor meu.”

(Final de l’epíleg de “Quaderns de Cristianisme i Justícia”, 196)

Xerrades debat:

27 març 2017

Dins dels 40 anys de la parròquia, els catequistes d’infants farem una trobada de tots ells que al llarg de la història de la parròquia han fet aquest servei.

Per aquesta raó demanem que si hi ha algun catequista que no hem pogut contactar o coneixeu algú que ho hagi set, que el convideu a venir a la Missa d’Infants del 2 d’abril, a les 11.30h.

Després tindrem un petit vermutet a les sales de la parròquia per parlar i explicar les nostres experiències en la catequesi d’infants.

Tota la comunitat de la parròquia queda invitada a acompanyar-nos en la trobada.
 

1 març 2017

Al setembre passat, ens vam trobar els responsables dels diferents centres d’Esplai dels Jesuïtes per encarar tot un curs de reptes. Compartint una mateixa inquietud i trobant-nos enmig de la campanya «Hospitalitat» que llençava la Companyia es va fer una aposta valenta perquè ens inspirés, encara més, en la nostra tasca, i això es va plasmar en la proposta d’acollir-nos entre Esplais al llarg del curs.

1 març 2017

Són les 9,30h.  Em barallo amb la porta per obrir la parròquia i m’assento a secretaria. Espero l’arribada dels voluntaris que necessitaran fotocòpies del material que han preparat per a la classe: fulls plens de dibuixos, de lletres, de frases que els alumnes aniran identificant per augmentar el vocabulari... Els voluntaris formen un equip de 15 persones que fan possible aquesta escola de llengua per a immigrants. I més enllà de la llengua, donen una acollida i ajuda a la integració en la societat i cultura de casa nostra.

1 març 2017

El passat dia 20 d'aquest mes, vam fer el comiat el P. Rafa Sivatte que se'n torna al Salvador després de passar un temps entre nosaltres. Com sabeu, ell porta el projecte "Construyendo Sueños", que consisteix en proporcionar ajut econòmic a nois i noies de la comunitat d'Apopa (El Salvador) perquè puguin estudiar i aconseguir així el seu somni, que és el de tenir treball i una vida més digna.

En aquesta ocasió vam comptar amb la col·laboració del grup de rapsodes "Veus en Vers", de Lleida, que ens van oferir un recital de poesies d'autors lleidatans, acompanyants al piano per Fernando Aventin, membre d'aquesta parròquia.

1 març 2017

El passat diumenge 15 de gener es va celebrar el 40è aniversari de la parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida. L'acte més solemne va ser la Missa Major presidida pel P. Joan Suñol, rector de la parròquia, i el P. Llorens Puig, delegat dels Jesuïtes a Catalunya i concelebrada per nou jesuïtes de la comunitat de Lleida i Raïmat.

En aquesta missa es van recordar els inicis, el jesuïtes que han anat passant i els que ens han deixat. També es va explicar la missió que té cada grup que forma part d'aquesta parròquia a través d'una espelma: la llum que il·lumina el camí de Jesús i amb la qual som enviats en missió enmig del món.

1 març 2017

 1.-Quant de temps fa que us vau constituir com a grup?

Nosaltres provenim de les antigues Congregacions Marianes d’espiritualitat ignasiana des del seu inici, però que al llarg dels segles s’havien anat allunyant d’aquestes arrels. Nosaltres ja hi érem presents a l’antic edifici de Crist Rei que es va enderrocar per construir l’edifici actual on és la Parròquia. A partir del Concili Vaticà II es va voler recuperar el carisma original. El 1967, després d’un important discerniment i amb gran ajut del P. Arrupe, es van refundar com la Comunitat (mundial) que som ara.

1 març 2017

Foscor, fred i molta boira... Semblava que encara érem a Lleida però havíem passat tota la nit en un autobús. Eren les sis del matí del 8 de desembre quan els monitors de l’Esplai arribàvem a Taizé: una comunitat monàstica ecumènica situada a la Borgonya, França.

27 febrer 2017

A les 9 del matí del dissabte 4 de febrer de 2017 i fins a les 14:00h, unes 80 persones ens vam aplegar a la  parròquia de Sant Ignasi per participar en l’assemblea comunitària que porta per títol:  ”EN EQUIP, EN COMUNIÓ I ESTIMANT-NOS. Viu una experiència de comunitat, mira cap endins cercant actituds de cooperació”.

El P. Suñol inicia l’assemblea donant a la benvinguda a tots els assistents,  i amb la pregària:

EN EQUIP, EN COMUNIÓ I ESTIMANT-NOS

Ens cal portar entre tots les regnes de la Comunitat,

resseguint les petjades del teu camí, Senyor,

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal