Amb l'inici del nou curs, el Consell Parroquial reprèn la seva activitat

El dissabte 16 de setembre de 2017, el Consell Parroquial es reuneix de nou per planificar el curs. En primer lloc, ens recordem i preguem pel P. Suñol, que passa per uns moments delicats de salut. El P. Roger Torres presideix el consell i, com és habitual, després de llegir un fragment de l'evangeli (Lluc, 5,12-19), fem la pregària dels consellers a fi de dur a terme de la millor manera la tasca encomanada en benefici de la comunitat.

En les qüestions tractades, en primer lloc fem un recordatori dels punts aprovats en l'assemblea d'aquest any. En destaquen els referents a com veiem la comunitat, l'acolliment, les opcions de comunitat, les sinergies i la transversalitat, les celebracions, les accions per sortir cap enfora, el buit generacional, la coresponsabilitat i els nous reptes per a la comunitat. Aquests grans temes, en major o menor mesura, haurien de ser l'eix de treball de cada grup.

Com a novetat, assistim a la visita guiada del nou espai La Cova, que és d'ús compartit per la pastoral Magis i la Comunitat Xavier (CVX). Es tracta d'un espai que permet trobades de joves, de 18 anys en endavant i que atansa més la Comunitat Xavier a la parròquia, la qual cosa pot obrir una via pastoral més. En aquest sentit, no hem d'oblidar que la CVX també contribueix a l'espiritualitat ignasiana.

La major part del consell la va ocupar la confecció del calendari parroquial per al curs 2017-18. D'entrada, es presenta una proposta de les activitats i/o celebracions previstes a l'espera que els diferents grups puguin comunicar aquelles que creuen que s'hi haurien d'incloure. A tall d'exemple, algunes activitats que s'han previst realitzar i han de ser molt participatives per tota la comunitat són:

  • Les jornades estatals de CPM del 20 al 22 d'octubre
  • Les trobades que EIDES ha organitzat pels dissabtes 4, 11 i 18 de novembre entorn a la reforma protestant.
  • La setmana de les persones sense llar del 20 al 26 de novembre
  • La portada del pessebre
  • I com activitat estrella d'aquest curs, estem d'aniversari: l'ESPLAI fa 40 ANYS, per la qual cosa s'han previst, entre altres, 4 esdeveniments de renom que són:

             -El 21/10/2017, presentació oficial del curs amb les famílies dels nens/es de l'esplai al xop
             -Al mes de març, trobada infants dels nostre esplai i de la resta d’esplais de Lleida al col·legi Maristes
             -Els 5 i 6 de maig, gran festa de celebració dels 40 anys a la casa de colònies de la Manreana a Juneda
             -Els dies 16 i 17 de juny, els monitors d’aquests 40 anys que vulguin podran fer un cim.

Bé, amb aquest regust de celebració, acaba el consell d’inici de curs.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal