Carta del P. Rafa Sivatte

Reproduïm a continuació la carta del P. Rafa Sivatte dirigida a la comunitat parroquial en la que comparteix el seu dolor per l'assassinat del pare d'un dels nois que estudien amb una beca de les que ajudem a finançar des de la parròquia.

Molt estimat grup del tercer món i comunitat parroquial de Sant Ignasi:

Us escric amb molt de dolor. Divendres passat a la tarda nit van assassinar prop de casa seva, pràcticament a la frontera amb Guatemala, a un home jove i bo, el pare d'un dels nois becats que tinc a La Casita. Va ser a cops de "machete" i els seus fillets petis ho van veure de lluny perquè venien amb ell de resar un rosari a una casa a prop. Sembla que va ser perquè aquest home no amagava les denúncies en relació a "las maras".

La família viu en una situació bastant pobre i el pare era el que amb el seu treball en el camp conreava el necessari per a sobre viure. Quan podia feia també de paleta. Precisament estava construint una església per a la comunitat. El lloc és ben lluny de la capital i, com dic, molt perillós.

L'enterrament el vàrem tenir el diumenge a la tarda en el poble més proper. Vaig estar tot el dia amb la família que ja us podeu imaginar com estan.

Jo sincerament no m'ho puc treure del cap. Contínuament em trobo imaginant el que va passar pel cap d'aquest home quan va veure amb claredat que estaven a punt d'assassinar-lo cruelment. Segurament  va demanar al Senyor que ajudés la seva família que deixava desemparada.

Realment és dur quan et toca tan a prop la violència irracional i inhumana. Costa pensar que les persones puguin arribar a ser com bèsties.

Jo us demano les vostres pregàries sobre tot per a la seva família. Demanem que puguin enfrontar-se al futur amb ànim i fe.

Una forta abraçada.

El vostre

Rafael

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal