Celebració i relleu del rector Joan Suñol

El diumenge 29 d'octubre va ser una festa de les importants a la parròquia de Sant Ignasi. El rector Joan Suñol, després de 25 anys al capdavant de la comunitat parroquial de sant Ignasi, passava el relleu al P. Roger Torres.

Aquesta canvi de rector sol ser habitual en les comunitats cristianes, però aquesta vegada era especial, perquè totes les persones de la comunitat vam voler convertir aquest canvi de rector en una oportunitat per mirar cap enrere i contemplar el recorregut d'aquests anys amb el Joan Suñol. I hem pogut veure com la figura del rector s'ha anat convertint en la d'una persona que lidera la parròquia, però va al costat d'un grup important de cristians, que s'han anat fent corresponsables de les accions pastorals i de l'estil de viure i de creure que té actualment comunitat.

I és clar, quan ens adonem de la transformació que s'ha fet a la parròquia al llarg de tots aquests anys, del paper que tenim actualment els laics, només es pot pensar en una paraula: "GRÀCIES". I aquesta va ser l'expressió que més es va sentir en la celebració del diumenge:

-Gràcies al Joan per acompanyar a la comunitat durant tots aquests anys i fer-nos sentir la comunitat al cor

-Gràcies del Joan cap a tota la comunitat, per aquesta sintonia amb tots els seus membres i per l'oportunitat de compartir junts la fe i la construcció del Regne a la ciutat de Lleida  

-Gràcies per tot el bé que s'ha fet en l'adopció comunitària de la mirada preferencial cap als més empobrits de la societat

-Gràcies pel bon saber fer dels joves de la comunitat, que al llarg dels anys han anat creixent adoptant més responsabilitats i compromís

-Gràcies a la comunitat de Jesuïtes, que sempre ha estat al servei d'aquesta parròquia, amb decisió i proximitat

-Gràcies per la generositat compartida, per a corresponsabilitat entesa com a servei

-Gràcies per tants grups i serveis que treballem junts, que reflexionem junts i que preguem junts

-Gràcies al Senyor per tots aquests béns i per poder-los gaudir dins de la comunitat

El Joan no marxa. Es queda al costat d'aquesta comunitat que tant s'estima. Deixa el relleu al Roger. La imatge és la d'una abraçada afable, intensa, aplaudida per tota la comunitat. El Joan sap que la parròquia està en bones mans i que la força de la joventut del Roger acompanyarà aquesta comunitat en els propers anys. I tots plegats estem de festa, perquè en tot hi veiem la mà del Senyor, que ens acompanya i ens anima a continuar endavant.

La comunitat de sant Ignasi de Lleida està de festa, de celebració, però sobretot, està agraïda. El sentiment compartit és, sobretot, Gràcies.

 

Enllaços d'interès:

Àlbum de fotografies

Text amb les paraules del P. Joan Suñol, adreçades a tota la Comunitat, durant l'eucaristia del relleu de rector

Presentació de benvinguda a l'eucaristia

Notícia a la web "Jesuïtes de Catalunya"

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal