Colònies d'hivern

El passat 2 de gener, enmig de les festes nadalenques, un grup de nenes i nens de l’Esplai acompanyats dels seus monitors vam posar rumb cap a Andorra. Anàvem a viure les primeres colònies d’hivern de l’esplai: una activitat nova d’aquest any, pensada per viure des de l’esplai, també aquesta època tan assenyalada.

Ens vam dirigir a la casa de colònies Aina, a la parròquia de Canillo, on compartiríem tres dies amb mossèn Ramon, algunes famílies d’esquiadors, i sobretot la senyora Aina, la mestressa de la casa, que ens va rebre i ens va acompanyar durant totes les colònies. Podríem dir que van ser uns dies de trobar coses que no teníem previstes, i no trobar-ne d’altres que esperàvem amb ganes. I és que, tot i ser gener i al país dels Pirineus no hi havia ni una volva de neu. Estàvem notant en primera persona els efectes del canvi climàtic i això ens va fer reflexionar molt sobre com cuidem el nostre planeta.Vam haver d’adaptar els nostres plans i aprendre que, a vegades, les coses no surten com hem previst.

De totes maneres, no us penseu que això ens va aturar i vam passar els tres dies tancats a la casa sense fer res, i ara! Vam fer un munt de coses: curses de trineus amb caixes de fruita, guerres de neu amb boles de paper, vam descobrir el misteri del robatori de l’avet que s’havia endut el caganer, vam fer el nostre propi arbre de Nadal i, fins i tot, vam celebrar una festa de pijames!

I és que a l’esplai sempre trobem una forma de passar-nos-ho bé. Vam conèixer les nenes i els nens dels altres grups de l’esplai, amb qui normalment no podem compartir les activitats dels dissabtes, vam superar llargs viatges de quatre hores en autocar, vam retrobar l’Estel amb el seu avet, vam perdre la por a dormir en lliteres de tres pisos, vam compartir apadrinament amb un nen o nena més gran o més petit, i vam aprendre que el joc més senzill ens ho pot fer passar pipa si juguem junts. I és que, comdiu el nostre himne, ni la pluja ni el vent, ni la neu (ni la falta de neu) ens poden aturar!

Joan, monitor de l'Esplai Sant Ignasi

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal