Consell Parroquial - Novembre 2017

El 15 de novembre de 2017 es va celebrar la segona sessió d’aquest curs del Consell Parroquial. Entre molts temes, es va parlar del significat del lema pastoral del curs : “SOBRETOT GRÀCIES”, que s’inspira en la contemplació ignasiana, en els exercicis espirituals. La contemplació de l’exercitant es produeix pel bé rebut de Déu i hi correspon amb la pregària. Aquest “SOBRETOT GRÀCIES”, fa referència a aquest context i a tant de bé com ha rebut la Comunitat de Sant Ignasi, durant aquests 40 anys d’existència.

A continuació es va el calendari parroquial definitiu per aquest curs i es va fer una roda d’intervencions dels responsables de cada grup per tal d’explicar quina és la seva situació actual de cada grup o servei de la parròquia. Un a un van anar explicant el seu funcionament i les activitats que es tenen previstes durant els propers mesos. També es van revisar les línies de treball del curs 2017-18. Es divideixen en 5 eixos i són el resultat del document de l’aportació dels grups en l’assemblea parroquial celebrada el curs passat. Aquests 5 eixos són els següents:

  • L’acolliment. Ens cal pensar si només es tracta d’una recepció, referit a les persones de la comunitat i de Lleida que vénen a la parròquia, o d’alguna cosa més. Potser, per exemple, es podria fer l’acollida a peregrins que fan el camí ignasià i s’aturen a Lleida. Aquests també hi entrarien...
  • Crear una comissió d’estudi de l’edifici de la parròquia en el sentit de prioritzar les actuacions més importants a realitzar-hi.
  • Celebracions de l’eucaristia i de la pregària. Es plantegen dues qüestions: la qualitat (com han de ser o com les podem millorar) i la quantitat (s’ha de fer més o menys de misses).
  • Cal repensar els criteris en l’actuació social que es realitza a la parròquia (rober). Hospitalitat del 3r món. Ens cal ser més crítics. Hem de superar el concepte de bona voluntat.
  • Finalment, cal crear el consell econòmic de la parròquia. És una recomanació del bisbat.

Son 5 línies de treball. No totes tenen la mateixa envergadura, però sí que cal posar fil a l’agulla i pensar, sobretot, en el fet que el buit generacional no sigui només una qüestió de debat, sinó que busquem i trobem solucions per les franges d’edat que no caben en cap grup.

Amb aquesta voluntat i amb la pregària de comiat donem per acabat el Consell Parroquial del novembre.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal