En la mort del nostre estimat Joan

Des de que dissabte passat, al matí, es va saber la mort d’en Joan s’han estat fent pregàries per ell, plenes de tristesa a la vegada que d’agraïment per tot el que el Joan ha estat com a pastor d’una petita part del ramat del Senyor que és a Lleida i, en el servei que ell ha posat en marxa a la ciutat per ajudar molta gent necessitada en molts aspectes diferents... “Arrels”.

Des de dissabte s’ha vetllat el seu cos com a relíquia del que el Joan ha estat per nosaltres. I ahir, presidits pel nostre bisbe Salvador, vàrem celebrar aquella missa de funeral amb tant de sacerdots i de germanes i germans cristians.

Ara bé, jo voldria ara insistir en un altre aspecte, que també es va tenir en compte ahir, i que em fa pensar en el que el Joan viu ara prop del Senyor, que l’ha vingut a buscar per dur-lo a la casa del seu Pare on hi ha moltes estances i on Jesús ens hi ha preparat lloc (Jn 14,1-6).

El noi de Natzaret ha estat sempre per al Joan un Company i l’Amic més íntim de la seva vida. Encara jovenet, en Joan, un escolta que ens deia que “havíem de deixar el món millor del que l’havíem trobat”, ja va entregar la seva vida a Jesús perquè ell en fes el que volgués. I segons la seva fe, que és la nostra, ara són junts per sempre; i potser que Jesús li està dient: “Joan, recordes aquell jove, mig perdut en la vida, que tu vas ajudar a viure amb dignitat i goig la seva vida?” I en Joan: “Ah, sí”. I Jesús: “Doncs era jo!! Recordes aquella família a qui faltava casa, menjar, roba per vestir... doncs era jo!!”

Crec, amics, que el Joan el recordarem sempre i que el seu nom quedarà potser també en un lloc o altre de la nostra ciutat... Admirem doncs el seu exemple, però també demanem-li que, des de la seva intimitat amb Jesús, ens ajudi sobretot, a nosaltres els seus germans i germanes, a saber-lo imitar en l’amor als altres.

 

Ramon Fabregat, jesuïta.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal