La Quaresma per als infants

A la missa familiar de diumenges a les 11.30 ens acompanya, des d’inici de curs, un objecte màgic ben curiós: La Caixa del Sobretot. Aquesta caixa té el poder de treure allò que més ens acompanyarà durant les misses a semblar-nos cada cop més a Jesús, això sí, sempre que li demanem amb una fórmula màgica que ja ens sabem de memòria (“sobretot, sobretot, sobretot, que surti...”).

Durant les setmanes de Quaresma, aquesta caixa ens ha ofert un gran regal als tres grups de catequesis: unes germanes petites. Així doncs, tant el grup de primer com els dos grups de segon han rebut les seves pròpies Caixes del Sobretot que tenen el poder oposat: dins seu hi cap tot allò que ens ajuda a semblar-nos a Jesús, per tal de no perdre-ho i tenir-ne sempre constància. Així doncs, aquesta Quaresma cada dimecres durant la catequesi d’infants recordarem l’objecte que el diumenge anterior ha sortit de la Caixa del Sobretot i el relacionarem amb una manera de viure que ens pot ajudar a apropar-nos a Jesús.

La preparació per la Pasqua va començar el Dimecres de Cendra, amb una celebració de la cendra, en la qual el pare Roger va explicar la importància d’aquest dia i va imposar la cendra als catequistes qui, en símbol de la transmissió de la fe que pretenem cada setmana, la van imposar a tots els infants que es preparen per la primera comunió.

 

Pel que fa als objectes que contenen les nostres petites Caixes del Sobretot, a la primera setmana vam guardar-hi una espelma, ja que l’Evangeli de les temptacions de Jesús en el desert ens recorda la necessitat de pregar per demanar al Pare allò que més necessitem i per recordar que tenim un amic que ens fa vèncer les nostres temptacions quotidianes. La segona setmana, l’Evangeli de la transfiguració al mont Tabor ens ajuda a prendre una visió d’allò que volem aconseguir ser, per tant, en la caixa hi vam ficar uns prismàtics i així poder elevar la vista.

Amb l’Evangeli dels mercaders en el temple vam posar en valor la gratuïtat de les nostres accions per davant del negoci o els interessos i per això en la caixa hi vam ficar un cor amb els braços oberts en una gran abraçada. Nicodem, en la quarta setmana, mira a Jesús com el reflex a qui vol semblar-se. Així doncs, en la nostra caixa hi vam guardar un mirall amb la imatge del Crist. Finalment, la darrera setmana cada grup rep una llavor que ha de regar i cuidar. D’aquesta manera simbolitzem l’esperança pasqual que ens ve regalada, però que només dóna fruits si es cuida.

Tot l’equip de catequesi d’infants desitja que aquesta preparació de la quaresma ens ajudi a ser cada cop més com Jesús i que sobretot, sobretot, sobretot, sempre donem gràcies.

Equip de catequesistes

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal