Resum de la reunió del Consell Pastoral

S’atansa l’estiu i amb ell l’acabament del curs, per la qual cosa aquest Consell Parroquial de maig té un caire més d’avaluació de totes les activitats fetes aquest curs 2018-2019.

Així, doncs, iniciem la reunió del consell valorant molt positivament tots els actes i celebracions dutes a terme durant la Setmana Santa, es destaca l’emotivitat en l’homilia del Luis Salinas del dissabte Sant. També el recés dut a terme el 4 de maig (vegeu l'article en aquest mateix TRUC), en les seves dues vesant la d’espiritualitat - aprofundiment i la d’acompanyament espiritual. Va ser fantàstic. Se'n valora el silenci compartit i l’evangelització. Tot plegat fou molt enriquidor.

És ben cert que també s’han fet altres activitats que gaudeixen del mateix reconeixement que les anteriors. Així doncs, i a tall d’exemple, fem esment de la novetat que ha representat el procés de renovació de la fe que aquest any han fet els nois i noies de tercer de la ESO del col·legi Claver, que va esdevenir tot un èxit, tant de participació com a nivell de celebració.

Aquestes activitats, juntament amb totes les altres que han fet els diferents grups,ens permet reafirmar que la Parròquia esdevé un lloc de celebració de comunitat de comunitats, perquè en les diferents actes que s’hi organitzen habitualment hi participen diversos integrants de la missió jesuïtes de Lleida.

Ara bé, el punt més incisiu del consell fou el del treball en xarxa que comprèn tant el Pla Estratègic de la PAL com el Nou Projecte Apostòlic de la Companyia de la Província. En aquest sentit, de cara el curs vinent hem de treballar tres documents inspiradors, un d’ells realitzat pel Pare General Arturo Sosa, sj., a fi que trobem pistes o indiquin sobre la forma de fer de vida a la parròquia i a la missió dels jesuïtes a Lleida. Treballats els documents en qüestió hauríem d’extreure unes conclusions que ens permetessin re-elaborar un projecte pastoral.

El nou projecte apostòlic de la Companyia de Jesús es refereix a les persones i a la comunitat com agents de reconciliació i desenvolupa 10 punts a treballar. Entre tots ells, les prioritats del Pare General són:
a) Aprofundir en l’art de discerniment i espiritualitat ignasiana i transmetre’l.
b) Joves. Com transmetem la fe als joves en una societat secularitzada
c) Exclosos. Acollida
d) Cura de la casa comuna: hi ha un desgasts del planeta.
Tot allò que fem hauria de tenir com a referència aquestes prioritats.

Per acabar es comenta l’agenda dels proper esdeveniments els quals són:

• Tancament curs de la PAL de Lleida, dijous 13 de juny, a les 20:00.
• Trobada Arrels Sant Ignasi, dimarts 18 de juny.
• Colònies i campaments, del 18 al 28 de juliol.
• Festa de Sant Ignasi de Loiola, missa el dimecres 31 de juliol a les 20.30
• Camp de Treball per a joves de +21, del 31 de juliol al 14 agost.

Bé, tot desitjant-nos un bon estiu, finalitza la sessió i esperem retrobar-nos el proper Consell que està previst pel 21 de setembre de 2019, a les 10:00, al col·legi Claver.
 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal