Un mes molt mogut

Habitualment, els mesos de maig a catequesi de primera comunió són sinònim de molta activitat i aquest any no ha estat diferent. Queda poc per acabar el curs i es nota: hem posat ja tota la carn a la graella! Deixeu que us expliquem una mica.

Amb el grup de primer curs hem estat treballant què és l’Església a partir de veure-la com un tamboret que es recolza sobre tres potes: la pota litúrgica (l’eucaristia, la pregària o les celebracions dels sagraments), la pota pastoral (la catequesi, l’esplai o l’estudi de la Paraula) i, finalment, la pota de l’acció social. Amb els infants vèiem que les dues primeres potes les compartíem setmanalment, però no acabàvem de veure com podíem fer un impacte positiu en l’acció social. Així que vam decidir sortir al carrer i veure la realitat d’aquells qui més pateixen. Fent una volta curta pel Carrer Major vam observar molts edificis que es llogaven, cases que s’havien d’arreglar, gent que demanava diners i persones amb cares molt tristes. Potser no podem aconseguir arreglar-ho tot, però sí que podem estar alegres amb els del nostre voltant i així provocar un petit canvi.

També vam veure que una opció que ens donava cada setmana la Missa Familiar és la de portar aliments per a la Botigueta d’Arrels, així que vam decidir, juntament amb les companyes i companys de segon curs de catequesi, que aniríem a visitar aquesta Botigueta perquè ens expliquessin on anaven els aliments que portem cada setmana i així descobrir una altra realitat de la nostra ciutat: la d’aquells que més pateixen.

Amb el grup de segon curs, per altra banda, hem estat molt ocupades i ocupats preparant la celebració de la Primera Comunió. I és que en aquest mes tots els infants combregaran per primera vegada, així que hi ha molts nervis i il·lusió en l’ambient.

I per tancar aquest mes amb tanta vida, acabarem el curs de catequesi fent una festa d’agraïment pel curs, amb jocs i un berenar compartit.

 

                                                 

 

L’equip de catequesi

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal