Alvarito, t’has enamorat d’un valent

 
Acabem d’escoltar el relat de la tempesta al llac de Galilea (Mc 4, 35-41). Un relat que parla de la nit, de la por, però parla sobretot de la força i la confiança que genera aquest Jesús que ens ha portat a tots, avui, fins aquí: la festa dels vots de l’Àlvar a la Companyia de Jesús.
 
Sí, Alvarito, avui celebrem que t’has enamorat de Jesús, d’un valent que capitaneja una nau a contracorrent, enmig de les tempestes.  Un Jesús que tu has anat coneixent, estimant i seguint cada dia més, i amb Ell has compartit nits de tempesta i moments immensos de consol i joia.
 
T’has enamorat d’un valent, aquest Jesús, que alça la seva veu i fa callar els poderosos del soli i tendrament agafa per la mà els senzills i els omple de béns.
 
T’has enamorat d’un valent i t’has identificat amb Ell: amb la seva manera de mirar, de parlar, fe fer i de ser.    El teu cor, com el seu, et bat en revolta i el teu desig per estendre el seu Regne és tant gran que ara son també la teva mirada, el teu parlar, el teu fer i el teu ser que infonen pau, serenitat i esperança en aquestes nits de tempesta.  
 
Dins una barca, en mig d’un llac d’onades trepidants, navega amb tu Jesús, però recorda que no navegues sol. Hi som els membres d’aquesta pobra església, la resta de companys jesuïtes, la teva família estimada, els teus companys de viatge: musulmans i musulmanes de Nador, cooperants del SJR i tantes i tantes persones de bona voluntat.  Per això la festa dels teus vots és una festa de tota la comunitat, de tota la família, de tota la Companyia. 
 
Dins de la barca s’alça la veu ferma i tendra de Jesús.  Aquesta veu t’ha captivat i aquesta veu inspira tot el teu viure.  
 
No et cansis de seguir aquesta veu. De comunicar-la, d’anunciar-la.  De fer-te-la teva.  
 
Donem gràcies per haver-nos sentit captivats per aquell qui capitaneja la barca i donem gràcies perquè amb la festa d’avui Jesús abraça fortament a l’Álvaro dins la Companyia de Jesús.
 
Seguim a aquell que fins el vent i l’aigua l’obeeixen, i el seguim perquè ens ha seduït la seva mirada. 
 
 
P. Roger Torres, rector
 
Homilia en la festa de la professió dels últims vots a la Companyia de Jesús de l’Àlvar Sánchez Calvo.  Raimat, Església del Col·legi Claver, 20 de juny del 2021, dia internacional de les persones refugiades. 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal