oberts a Déu

Les noces Jn 2,1-12

La nostra vida ens és donada com a regal perquè esdevingui la festa de noces amb el Pare. Som la núvia amb qui Ell desitja d’esposar-se.

La vida com una festa, aquest és el seu pensament, alegria compartida en la plenitud i realització de cadascú. La celebració on els convidats aporten els dons rebuts, ben variats, que li confereixen color, música, brindis, riures...

En la nostra festa Jesús participa, des de l’interior de cada persona, de la joia que s’hi genera i a la que aporta guspires amoroses.

La Paraula Jn 1,1-18

Déu se’ns dona a conèixer, des del principi, per la Paraula que és la seva essència. La Paraula que sorgeix d’Ell i que és pronunciada per a crear-ho tot. La Paraula és Amor i d’ella brolla la Vida!

La Paraula, com un so perfecte, s’ha anat propagant pels clams de pregària i lloança cap al Pare, pel diàleg entre persones, per la sonoritat de la natura, per la melodia del dia a dia, fins a arribar a nosaltres per a enriquir-nos els cors.

«Déu digué: que es faci la llum» Des de l’inici va desitjar il·luminar la seva obra perquè poguéssim admirar-la!

Feliç tu que has cregut Lc 1,39-45

Des del desig primigeni del Pare per donar forma al seu Amor en l’ésser humà, ha  anat dipositat en l’interior de cada persona la llavor del Messies.

En nosaltres, com a úter, allà s’hi va implantar, amb un missatge com a instruccions: “dona’m vida, infanta’m, fes que la meva presència es mantingui de generació en generació”.

L’anunci ens sorprèn, però alhora ens il·lusiona; intuïm la fondària de la nostra vida i des de la nostra petitesa, on Ell vol viure, escoltem: “ets beneïda entre totes les dones”.

Vivim expectants Lc 3,10-18

Des del naixement el fil conductor de la nostra vida és l’expectació en la trobada amb el Messies. Afinem els sentits, entendrim el nostre interior i ens encaminem cap a Ell, per a oferir-lo a l’altre i rebre’l d’ell. El Messies es dona i es rep en la relació humana, es fa present ara i aquí.

Cada dia despunta com un regal que, amb l’anhel il·lusionat dels infants, anem desembolicant, disposant-nos per la sorpresa i l’originalitat que ens oferirà.

T’esperem Lc 21,25-28.34-36

Senyor, ens parles d’esdeveniments desconcertants, de dubtes i d’angoixa en la nostra vida, en els que Tu et fas present, els acompanyes i els salves.

Els estels deixen de lluir, perdent l’espurneig brillant que els caracteritza i que orientava el nostre rumb. El sol s’amaga darrere una espessa boira i deixem de percebre l’escalfor i llum que ens és vida. La lluna s’eclipsa i perdem la referència que guia les nostres nits. Alcem la mirada al cel i ens atemorim, ens sentim perduts i preguntem a uns i altres perquè succeeix.

Pàgines

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal