Editorial

2 desembre 2019

Dolor – Esperança – Urgència

Què esperem aquest Nadal? Com ens hi preparem?  Si deixem el pilot automàtic és fàcil que arribi el...

11 desembre 2019

El passat dissabte 30 de novembre va tenir lloc un nou "Matí de recés" amb el títol "Atents a la vida".

L'equip d'espiritualitat ignasiana, que organitza aquestes trobades de dissabte, va escollir com a fil conductor de la pregària el passatge de Zaqueu que es troba a l'Evangeli de Lluc 19, 1-10.

Les estances de la Parròquia estaven farcides de gent que en silenci s'apropaven al Pare d'una manera confiada.

Ens vam trobar una cinquantena de persones, convivint en harmonia, compartint l’evangeli i fent pregària amb una relació clara i autèntica i plena de sentiment.

4 desembre 2019

S’acosta el Nadal, som a punt d’entrar a l'Advent i en l’ambient es respira aroma de regals, torrons i família. Però no hem d’oblidar que encara no fa un mes, estàvem fent la Campanya per les persones sense llar del 2019, on volíem posar cara a les persones més vulnerables de la societat, els "sense sostre", i deixar d’invisibilitzar-los. Ara us en fem cinc cèntims:

3 desembre 2019

La sessió del Consell Parroquial de 13 de novembre de 2019 va tenir un format més breu atès que   merament fou informativa. Així doncs, en aquest sentit, com és habitual al trobar-nos just un mes  abans de les festes de Nadal se'ns comuniquen totes les activitats a realitzar en aquestes dates tant assenyalades entre les quals cal esmentar la Portada del Pessebre, l'1 de desembre, al monestir de Les Avellanes, activitat organitzada per l'equip de l'esplai i joves de la nostra parròquia. Això no vol dir, però, que només està pensada per a les famílies d'aquest grup, sinó que és una activitat oberta a tota la comunitat.

2 desembre 2019
Avui, 1 de desembre, a les 10 del matí, la comunitat de Sant Ignasi estava convocada per portar el pessebre al Puig de la Creu, a Les Avellanes. Un pessebre pensat i dissenyat pels infants de l'Esplai.
Hem estat una vuitantena de fidels de la parròquia que han participat d'aquesta excursió.
 
El dia ens ha acompanyat, una mica de boira durant el trajecte de Lleida a Les Avellanes i un explendit sol i cel clar durant la jornada.
 
2 desembre 2019

Al tornar de les vacances d’aquest estiu, la parròquia ha modificat l’horari de les misses que es celebren els dissabtes i diumenges. En cadascuna d'elles hi ha una participació de la comunitat que respon als perfils, costums i moments de vida de les persones que hi assistim.

Parlem primer del canvi de la missa de diumenge a les 13:00 h que s’ha avançat a les 12:30 h, responent de manera consensuada amb els participants, que van comprendre aquesta proposta, perquè el nou horari els resulta més còmode i facilita gaudir de la festa dominical en família.

2 desembre 2019

El 20 de novembre totes les persones que d’alguna manera estem vinculades amb el món dels infants tenim molt a dir i, sobretot, a reivindicar i donar veu als més petits. El 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants i des de l’Esplai i el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans hem sortit al carrer per fer-nos veure i sentir.

3 novembre 2019

Així és, un any més la catequesi d’infants torna a començar la seva activitat amb alguns canvis.

Pel que fa a aquells infants que ja havien començat un procés de catequesi l’any passat, tots han continuat el camí amb nosaltres i se n’ha afegit de nous. Per això estem molt contents de dir que enguany farem dos grups de segon curs de catequesi que seran acompanyats per la Carme i l’Andrea. A primer es manté un grup acompanyat per l’Anna i el David, amb una colla d’infants d’allò més desitjosos de poder començar aquest camí i conèixer més a Jesús.

3 novembre 2019

El 21 de setembre del 2019, als locals de l’Avda. de Madrid, 7, el Consell Parroquial inicia la primera de les seves sessions d’aquest curs amb un to eminentment de reflexió, revisió i esperit crític constructiu. 

20 octubre 2019

Així és, un any més la catequesi d’infants torna a començar la seva activitat amb alguns canvis.

Pel que fa aquells infants que ja havien començat un procés de catequesi l’any passat tots han continuat el camí amb nosaltres i se n’han afegit de nous, per això estem molt contents de dir que enguany farem dos grups de segon curs de catequesi que seran acompanyats per la Carme i l’Andrea. A primer es manté un grup acompanyat per l’Anna i el David amb una colla d’infants d’allò més desitjosos de poder començar aquest camí i conèixer més a Jesús.

7 juliol 2019

Bona Notícia: una xarxa d’amics gran i estranya   -    * Lectures al final

Com resumir la meva vida? Ara que, entrant en els cinquanta,  això comença a ser “greu”... La vida d’una persona normal, molt mediocre i molt limitada? Evidentment, però una vida on Déu ha “fet de les seves” i m’ha portat per camins que no són habituals.Sóc el fill d’un pare castellà i una mare francesa, casats a Madrid i vinguts a viure a Barcelona.

5 juliol 2019

Aquest curs, entre l’1 de setembre del 2018 i el 19 de juny d’enguany, el portal web de la nostra parròquia ha rebut un total de 4.932 visites. Això suposa un increment d’un 7,45% respecte de l’any passat (4.590 visites). Una tendència creixent que es repeteix any rere any. Aquestes 4.932 visites venen de 3.510 usuaris i això representa un augment d’un 19,63% respecte del mateix període de l’any passat (2.934 usuaris).

4 juliol 2019

Abans de comprendre les propostes no violentes que ofereix la Bíblia, és important aprofundir en per què la violència és efectiva, i poder així copsar com la no violència pot revertir el mecanisme. Un agressor sol mantenir el seu imperi violent a través de dos mecanismes: en primer lloc, creant una atmosfera de por per tal d’assegurar la obediència de la víctima, i tenir-ne així el control. En segon lloc, animalitzant-la i menyspreant-la per tal de justificar la impunitat de qualsevol acte per esclafar-la.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal