CRÒNICA D’UNA VISITA ANUNCIADA

El 15 juny, vam anar a l’estació per rebre el Manolo Fortuny. Se’l veia cansat. Quatre dies després, el 19, quan marxava, la seva cara resplendia. Es veia ben clar que marxava amb el sentiment d’haver estat acollit a Lleida amb interès i  afecte.

Van ser dies molt plens de trobades reunions i visites. El Banc de Recursos (BdR) i la parròquia ens l’estiràvem mútuament.

Només arribar, abans d’instal·lar-se a casa dels jesuïtes, el Francesc Villanueva, responsable del BdR Lleida, el va conduir a La Mañana i al Segre, per uns intervius. Suposo que tothom ha pogut llegir aquests articles a plena pàgina i amb fotos.

Reunió i més reunions, a la seu del Banc de Recursos, amb el Grup del Tercer Món, dinar amb els voluntaris que han viatjat al Txad... El BdR, acaba d’enviar un contenidor amb un tractor i tots els seus arreus, més plaques solars, una bomba d’aigua per un reg gota a gota, etc...El Josep Mª Veà ha viatjat diverses vegades a Kyabé, acompanyat d’altres voluntaris especialistes en electricitat, conducció d’aigua, mètodes agrícoles o de ramaderia, per instal·lar el material enviat i sobretot, formar els que l’han d’utilitzar perquè aquest utillatge doni un bon rendiment.

Al Grup de Tercer Món ens va parlar llargament del projecte de lluita contra la mutilació genital de les nenes. Posa la pell de gallina saber com ho fan, amb una fulla d’afaitar, i per les conseqüències que els hi queden per a tota la vida. Però la pressió social és molt forta. Un jove no voldrà mai casar-se amb una noia sense aquesta mutilació. Malgrat ha estat prohibida per la llei, es perpetua impunement, per interessos inconfessables dels caps de pobles.

També vam desplaçar-nos a Sarroca per veure tot el material acumulat en els magatzems del J.M. Veà: Tractors, picadora, cultivadors, manegues, material donat lliurament per particulars per solidaritat amb els programes del BdR. Tot plegat té un valor crematístic molt elevat. Però el més difícil és l’enviament del contenidor a unes terres tan llunyanes, que triga almenys tres mesos en arribar. S’ha de pagar el transport, s’han de pagar les duanes a cada frontera que es creua. Això vol dir que es necessita finances que ajudin a pagar les despeses d’enviament. L’hort familiar va donar idees pràctiques al Manolo, completades per la visita als horts de Rufea.

En Francesc Villanueva, també ens conduí a la Cooperativa d’Alcarràs “Fruits de Ponent” que ens va deixar utilitzar els seus hangars i molls de càrrega per omplir el contenidor que marxaria directament d’Alcarràs al Txad. El Manolo va poder presentar el seu agraïment als directors de la Cooperativa.

El Manolo es va fer present a totes les misses del dissabte i diumenge per saludar la comunitat cristiana de la parròquia i agrair l’interès i les ajudes rebudes. Entre les cotitzacions mensuals, la rifa, les col·lectes i donatius privats, hem pogut oferir-li 5.000€ . L’associació d’apostolat de la lectura hi va afegir 1.500 €

Acabada la Missa del dissabte, vam passar al sopar solidari amb plats deliciosos preparats pels comensals i, sobretot, per les comensales. Durant el sopar es va rifar la bicicleta i una planta molt bonica. La planta li va tocar a na Rosa María Marsal, membre del Grup de Tercer Món de la parròquia, amb el numero 0261, i la bicicleta va ser per a una educadora social de l’Escola Llars Infantils Torre Vicens, na Maria Roigé.

Des d’aquestes ratlles rebeu l’agraïment del Manolo per la vostra acollida i la vostra generositat. En marxar de Lleida, la seva cara resplendia...

 

 

 

 

 

 

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal