cristianisme i justícia

Creure en la sostenibilitat II: Les religions davant el repte medioambiental

Si a la primera sessió es parlava de la “teoria” de l’Ecologia, del medi ambient i de la Natura en general, en aquest parlarem de “solucions pràctiques” que podem realitzar. Tothom hi té dret i obligació.
Si volem fer un pla de sostenibilitat i d’Ecologia en una parròquia, en principi es necessita una etapa de formació, tant per part dels capellans com dels feligresos. Cal una Comissió diocesana d’Ecologia. Això ja s’està realitzant en diverses ciutats. Formen agents pastorals d’Ecologia integral. Aquests agents pastorals necessiten:

Creure en la sostenibilitat. Les religions davant del repte mediambiental

L’Ecologia estudia la relació de la Natura amb la persona humana i abraça tots els àmbits: físic, natural, polític, ideològic, docent, filosòfic, religiós, mitjans de comunicació, etc. És una cosmovisió. Durant els anys 60-70 es va començar a parlar de la necessitat de conservar la Natura. No es va acceptar de seguida. Podem dir que hi ha hagut una reacció defensiva, després una reacció reflexiva i una reacció propositiva.

Podem parlar d'un lidereatge cristià en femení?

El lideratge en femení és un problema social general, però el lideratge cristià en femení, encara té més dificultat.

Desarmar els inferns. Practicar la no violència de Jesús, avui (3a sessió)

Abans de comprendre les propostes no violentes que ofereix la Bíblia, és important aprofundir en per què la violència és efectiva, i poder així copsar com la no violència pot revertir el mecanisme. Un agressor sol mantenir el seu imperi violent a través de dos mecanismes: en primer lloc, creant una atmosfera de por per tal d’assegurar la obediència de la víctima, i tenir-ne així el control. En segon lloc, animalitzant-la i menyspreant-la per tal de justificar la impunitat de qualsevol acte per esclafar-la.

Desarmar els inferns. Practicar la no violència de Jesús, avui (2a sessió)

La fe cristiana considera que Jesucrist és la màxima revelació de Déu. Sent així, una anàlisi a fons dels Evangelis, testimonis dels que van conviure amb ell a la Terra, ens hauria de confirmar definitivament si Déu és violent o no violent.

Pàgines

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal