Equip CPM, de preparació matrimonial

El nostre grup té com a missió acompanyar les parelles en el creixement del seu amor i de la seva fe, amb vistes a la preparació del sagrament del matrimoni i a la constitució d'una parella i una família on pugui estar present, en les seves vides l'esperit de l’Evangeli.

Actualment formem l’equip vuit parelles, assistits pel P. Ramon Ribas que és el nostre Consiliari. Fem un servei diocesà.

Aquest curs vam començar estudiant quina podia ser la línia de treball que actués com a fil conductor en la nostra formació. Vam decidir que en les nostres reunions adoptaríem la dinàmica del “Rellotge de la Família”, una proposta de la CVX-Espanya que s’està aprofundint en diversos centres d’atenció a la família.

Durant l’any hem pogut acompanyar diverses parelles en el seu procés de preparació al matrimoni. Veiem que, últimament, està disminuint molt el nombre de parelles que es casen per l’Església. Fa cinc anys preparàvem prop d’un centenar de parelles; actualment no arriben a 25.

A més a més, de l’acompanyament i preparació al matrimoni volem recordar que el CPM és un moviment associat; formem part de la Federació Internacional de Centres de Preparació al Matrimoni (FICPM); això implica que dins de la nostra formació es fan, a nivell de l’Estat, unes Jornades Nacionals (aquest any van ser a Benicasim) i també altres d’Internacionals (aquest curs s’han celebrat a Oporto –Portugal-) Mirem sempre que alguna parella de monitors del nostre equip pugui assistir-hi en representació de tots.

Finalment, remarcar que a les Jornades Nacionals de Pastoral Familiar de la Companyia de Jesús, celebrades al febrer a Barcelona, la preparació al matrimoni va ser el punt central de les jornades i el CPM un model a seguir dins de la Província.

Com a grup, estem comprovant que es fa necessària una renovació. Renovar-nos, particularment i també amb noves persones que puguin entrar a formar part d’aquest equip. Necessitem saba nova. És una missió molt engrescadora. La mateixa missió et renova i et fa estar al dia. També el treballar en equip fa que uns ens estirem dels altres. Per últim,  pertànyer a un moviment supra-parroquial ens ajuda a estar més oberts al món.

Equip CPM Lleida

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal