Amb Jesús o sense Ell? Lc 5,1-11

Amb Jesús o sense Ell?

L’home es creu el centre de la creació, les seves fites en la vida són: posseir, tenir prestigi i poder per sentir-se sobirà de tot!; però sense la força, la inspiració, l’estimació que rep gratuïtament, l’essència de la seva persona, de la seva vida, que és Jesús, té ben difícil d’aconseguir-ho i viurà instal·lat en la insatisfacció.

En la nostra vida quotidiana, discreta i senzilla; és en ella que Jesús ens ve a trobar, que ens crida; tanmateix cal que ens n’adonem i el reconeguem com a company de camí, que ens porta de la mà.

Tal com som, amb les nostres possibilitats i talents rebuts; Jesús, de vida senzilla, aprenentatge a Natzaret rebut dels pares i a la sinagoga, no exigeix res més que desitjar seguir-lo, en les bases de la convocatòria a fer el camí amb Ell.

En un moment concret i precís ens diu que calem les xarxes, tot i això, amb Ell en la nostra barca, ajudant en l’art de la pesca. Ens cal discernir com transcorre la nostra vida per a veure quina és la seva voluntat, que ens cal fer, sempre acompanyats d’Ell.

Jesús no ve a resoldre-ho tot, a aconseguir l’èxit, a fer realitat el que desitgem; Ell està en nosaltres perquè plegats portem a terme el pla de Déu, el Regne! La pesca de cada dia és la satisfacció per l’esforç que hi hem dedicat.

Ens inspira des del cor, treballem plegats, esmercem tots els esforços incansablement, amb responsabilitat i plenament confiats, que la seva voluntat és feta des de l’estimació amb què té cura de la seva obra, i de les seves criatures.

És així com les xarxes s’aniran omplint de peixos que s’acostaran a Jesús per nodrir-se amb el seu missatge; ensenyat i testimoniat per nosaltres, fins que, plenes les barques, naveguem per la mar que Ell acoloreix amb una gamma de blaus, aireja amb el ventijol suau, escalfa amb l’astre rei i engalana per la festa amb l’estelada i la lluna de formes canviants.

Senyor, que la tasca de la nostra vida sigui fer la teva voluntat, actuant com si tot depengués de nosaltres i confiant com si tot depengués de Tu.

                                       

                                                                                                                                                                                        Diumenge 6 de febrer 2022

                                                                                                                                                                                                             Mercè Almirall                                                                         

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal