Aquest és el meu Fill!! Lc 9,28b-36

Jesús desitja que l’acompanyem i participem de la seva pregària; un moment de profunda intimitat amb el Pare, de qui és el Fill estimat i, ens crida pel nostre nom perquè ens hi anem disposant: deixem el que estiguem fent, encaminem-nos amb reverència cap al racó de pregar, encenem l’espelma, ens agenollem i estem una estona amb el Pare que ens mira amorosament.

Però ens costa, ens pot la mandra i ens adormim, no entenem la grandària de pregar amb Jesús, no disposem el nostre interior.

En alguns moments de la nostra vida en els quals obrim una mica el cor, se’ns regala la transparència de Déu. Els deixebles allà a la muntanya i nosaltres en alguns instants, en certes circumstàncies o en la vida d’algunes persones, també podem gaudir de la lluminositat de la glòria de Jesús. L’experiència no es pot relatar en paraules, queda dipositada per sempre en el cor com una pedra preciosa de llum iridescent sense fi.

Desitgem que aquests instants no tinguin fi per poder restar en el mirador, embadalits i emocionats, per sempre, però arriba el núvol que ens amaga la visió i sentim una esgarrifança plena de desencís.

És des del núvol, des de la nostra foscor, des de la nostra aridesa interior, des d’on el Pare ens parla, amb una emoció que no es pot mesurar, per mostrar-nos el seu Fill, el seu elegit que ens farà conèixer la seva naturalesa, el seu pla diví per la creació, per cadascun de nosaltres.

I farem camí per la vida amb Ell, per Ell i en Ell, sense fer grans discursos tan sols estimant, agraint i posant-nos a les seves mans per ser la seva voluntat.

Senyor et demanem que ens disposem a la pregària amb el cor obert a la claror de la teva mirada perquè s’il·luminin les nostres nits interiors, ben atents a la paraula que hi diposites i que encoratja les nostres febleses; perquè, en baixar de la muntanya i tornar a la realitat quotidiana, fem que la nostra vida sigui la Transparència de l’invisible.

 

                                                                                             Diumenge 23 de març 2022

                                                                                                                   Mercè Almirall                                                                         

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal