Els valors del Nadal a Arrels Sant Ignasi dissipen la boira

Hem viscut un Nadal amb arbres il·luminats, torrons, Reis mags i regals, entre d’altres moments de goig i felicitat.

Des d’Arrels Sant Ignasi no volem renunciar a aquesta festa de celebració de l’arribada del Salvador, però som conscients que tenim una tasca, de buscar entre la boira (ara colorejada de llums)... que ningú quedi perdut al carrer!

Intentem que aquests valors cristians que tenim, impregnin com una taca d’oli els acompanyaments que fem a les persones que més ho necessiten. Perquè per Sant Ignasi de Loiola, la fe no podia anar separada de la Justícia.

Aquest Nadal hem intentat enfortir els vincles amb les persones i ho hem fet amb les diferents activitats dels programes Arrels:
A Centre Obert, juntament amb Reducció de danys, vàrem felicitar el Nadal enviant postals a totes aquelles persones que acompanyem, però ara mateix no tenim contacte (Centres penitenciaris, residencials, sociosanitaris, etc). També ens preocupem de les persones que acudeixen diàriament al centre Obert, fent un arbre de Nadal amb les fotografies dels qui som (voluntariat, tècniques i usuaris). Tot això sense descuidar el dinar de Nadal de les persones sense llar, el Bingo Nadalenc i la xocolatada de Reis. 

A la comunitat terapèutica es va fer el dinar de Nadal el dia 24 de desembre, on els nois i tècnics es fan regals (alguns amb una mica de broma) que ajuden a reforçar la fraternitat existent. Això sense descuidar la celebració de la resta de festes significatives nadalenques.

A la Unitat Dependent, van fer també un sopar de Nadal fora del pis amb un caire més socialitzador on van fer un amic invisible en positiu que reforça els aspectes emocionals i potencia el vincle entre elles.

Al Servei d’aliments  van preparar, com sempre, els lots d’aliments, però amb una mica de màgia del Nadal. Gràcies a la recollida d’aliments de Nadal que es fa en aquestes dates, poden entregar lots més nadalencs.

A Acompanyament s’organitza el berenar de Nadal. El berenar és un espai de trobada i intercanvi, on celebrem plegats les festes. També hi va haver alguna dinàmica participativa. A més, gràcies als Reixos Mags vàrem poder gaudir de l'entrega de regals de Nadal que han demanat a través de les cartes que han escrit a les Fades de Ponent.

El Nadal ha finalitzat, però l’important és mantenir aquest esperit de comunitat, i això no es possible sense vosaltres. Per això, finalment, ens queda dir-vos gràcies!

Arrels-Sant Ignasi

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal