Feliç tu que has cregut Lc 1,39-45

Des del desig primigeni del Pare per donar forma al seu Amor en l’ésser humà, ha  anat dipositat en l’interior de cada persona la llavor del Messies.

En nosaltres, com a úter, allà s’hi va implantar, amb un missatge com a instruccions: “dona’m vida, infanta’m, fes que la meva presència es mantingui de generació en generació”.

L’anunci ens sorprèn, però alhora ens il·lusiona; intuïm la fondària de la nostra vida i des de la nostra petitesa, on Ell vol viure, escoltem: “ets beneïda entre totes les dones”.

Sentim la seva presència dins nostre com a única, plena de la seva estimació i que irromp, com  una espurna, per anar-se fent espai dins la nostra persona. Ben units, pel cordó umbilical, desitgem nodrir-lo amb el que som i que ens ha sigut regalat.

La presència del Messies en nosaltres ens impulsa a córrer per acostar-lo a d’altres, on Ell també resideix, i en el silenci de la pregària anem intuint quina Muntanya ens cal assolir per portar-lo a la vida.

Amb el cor inflamat ens encaminem a la Muntanya, potser alta i escarpada o de llom suau, il·luminada pel sol o intuïda enmig de la boira, però sempre adequada a l’esforç que hom pot fer, i amb la companyia del Senyor, que ens fa de guia.

La seva trobada en l’altre impulsa un salt de goig en les nostres entranyes, i l’Esperit ens omple d’una immensa joia. Oferim el Messies des del nostre interior i rebem el que sorgeix de l’altre, és així com es va fent present la Vida que enllaça tota la humanitat, des de sempre i per sempre.

Senyor, gràcies per crear-nos amb la teva empremta que ens fa únics als teus ulls, pel teu desig de donar-te i rebre’t en les nostres relacions. Que la nostra vida sigui plena de joia per donar-te a llum i adorar-te en la caminada de cada dia.

 

                                                                                                                                                                                     Diumenge 18 de desembre 2021

                                                                                                                                                                                                                  Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal