La catequesi

La catequesi sempre es pensa que va dirigida o orientada als infants,  o també que es fa catequesi per rebre després un sagrament sobre tot d’iniciació, és a dir, bateig, eucaristia i confirmació. Però la catequesi no es rebre un sagrament, sinó que està íntimament lligada amb la vida de tota l’Església. D’ella depèn, essencialment, el creixement interior de l’Església i la seva correspondència al designi de Déu. Per tant la catequesi no es limita a un moment curt de la nostra vida, sinó que dura sempre, per arribar, a poc a poc, a un creixement interior personal que repercuteix a tota la Comunitat, l’Església i la humanitat sencera.

Per tant, els temes poden ser iguals, ja que el nostre llibre és la Bíblia, però en cada moment s’ha de treballar, estudiar, reflexionar, interioritzar segons la capacitat i el moment que es troba la persona o el grup.

Un fet curiós, i que reforça el que t’estic comentat, ha tingut lloc aquest mes de gener. La catequesi d’infants i la catequesi especial, en dues sessions de catequesi i per separat, han parlat del mateix tema. Cada un amb la seva dinàmica i contingut adaptat a les seves característiques, però la “teoria” ha estat igual: la parròquia i els missioners.

De la parròquia, van parlar dels grups que hi ha, de la història de la parròquia, de la vida de Sant Ignasi, i va cloure en la missa major el diumenge.

Dels missioners, els infants han tingut el testimoniatge de la Carol Garcia Murillo, missionera de la Nostra  Senyora  d’África. L’etapa missionera va durar quatre anys, i va estar a Uganda, Kènia, Tanzània i Algèria.  Una de les seves accions pastoral va ser a Kisubi (Uganda) on va acompanyar gent molt jove que patia la sida.

Els de la catequesi especial han vist un power, preparat per l’Alvaro, que els el va deixar abans de marxar, perquè poguessin parlar amb els nois de la feina que està desenvolupant al Sud Sudan.

Els dos grups han gaudit de les explicacions, dels testimoniatge, de la vida d’aquestes persones que donen la seva vida pels altres.

Un testimoni en la nostra comunitat, on la catequesi és per a tothom i no cal que hi hagi, al final del camí, un sagrament (eucaristia, bateig, confirmació), sinó un creixement personal interior per arribar al Senyor (els nois especials són un exemple a seguir per cada un de nosaltres).

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal