Les noces Jn 2,1-12

La nostra vida ens és donada com a regal perquè esdevingui la festa de noces amb el Pare. Som la núvia amb qui Ell desitja d’esposar-se.

La vida com una festa, aquest és el seu pensament, alegria compartida en la plenitud i realització de cadascú. La celebració on els convidats aporten els dons rebuts, ben variats, que li confereixen color, música, brindis, riures...

En la nostra festa Jesús participa, des de l’interior de cada persona, de la joia que s’hi genera i a la que aporta guspires amoroses.

En un lloc discret veiem a Maria, sempre ha respost a la nostra invitació; els nostres sentits s’omplen de la seva presència, en l’ambient s’albira la seva esperança en aquest enllaç beneit pel seu Fill.

En la nostra revetlla no tot és joia: tal vegada no hem escollit adequadament la qualitat del vi que volíem servir, o se’ns acaba per no haver calculat prou bé el que necessitàvem; potser alguna dificultat física ens impedeix de gaudir-ne plenament o fins i tot hem d’estar confinats.

Potser ens sentim decebuts perquè l’amic convidat ha rebutjat la invitació; perquè la festa no s’esdevé com nosaltres creiem, hem confiat totalment en el nostre esforç sense deixar lloc a la diversitat, a la improvisació, al regal inesperat. La festa decau, el nostre ego ferit, dolgut, vol amagar-se, cercar un culpable... I el nuvi ens crida de nou tot allargant-nos la mà per abraçar-nos, vol besar-nos amorosament.

Maria, des del seu lloc, capta el desencís, sent que la gresca decau, i s’apropa a Jesús per intervenir per nosaltres. Maria, decidida, forta, esperançada amb el noi que ha criat i ha estimat, recorda l’anunci que li va fer l’àngel, i sap que en les seves mans està resoldre la situació. Aquesta és la seva escomesa: portar harmonia a la vida.

Jesús, potser adolescent, potser massa engrescat en la festa amb els amics, li respon amb un moc, però Maria sap que Ell pot donar un tomb al problema i propicia el que succeeixi.

Jesús és a la nostra vida, a la nostra festa, en nosaltres donant-se, transformant el que aigualeix les noces en un vi de la millor anyada, que com a enòleg expert ha creat de les vinyes que ha nodrit i n’ha tingut cura.

Senyor, atreu-nos, enamora’ns, que anem gaudint ja ara dels preparatius per les nostres noces on Tu t’oferiràs com el millor vi amb què, tot aixecant les copes brindarem per la Vida que ens regales, per l’Amor amb què ens omples, i agafats de la mà dansarem en agraïment i lloança a Maria.

                                                                                       

                                                                                                                                                                                        Diumenge 16 de gener 2022

                                                                                                                                                                                                               Mercè Almirall                                                                         

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal