T’esperem Lc 21,25-28.34-36

Senyor, ens parles d’esdeveniments desconcertants, de dubtes i d’angoixa en la nostra vida, en els que Tu et fas present, els acompanyes i els salves.

Els estels deixen de lluir, perdent l’espurneig brillant que els caracteritza i que orientava el nostre rumb. El sol s’amaga darrere una espessa boira i deixem de percebre l’escalfor i llum que ens és vida. La lluna s’eclipsa i perdem la referència que guia les nostres nits. Alcem la mirada al cel i ens atemorim, ens sentim perduts i preguntem a uns i altres perquè succeeix.

La gent del nostre món viuen esglaiades en sentir el bramul del mar que amenaça la terra baixa on viuen ben a prop, els seus habitatges perillen de ser engolits en l’embranzida; les onades embravides sacsegen amb fúria les fràgils embarcacions plenes de persones que intenten aconseguir una vida digna. Nosaltres que des del penya-segat, embadalits, ens deixem impregnar pels colors de la posta ens preguntem el perquè de tant dolor.

Asseguts al sofà ens admirem per la bellesa del volcà amb la certesa que sols Déu és capaç de crear-la i ens preguntem quin sentit té que aquella formosor generi tanta destrucció i dolor per aquella gent.

Confiats i amb l’esperança posada en Tu, ens redrecem i alcem el cap i en la fragilitat de formes diverses d’un núvol: de pinzellades fines, blanc i compacte de contorns arrodonits o com un platet volador; format per una infinitat de gotes d’aigua plenes del teu amor, de Tu i,  que sols amb genialitat i traça saps col·locar-les per a mantenir la forma del núvol pel qual les has creades, allà et veiem, potser al principi sense massa claredat.

En aquella singularitat Tu neixes de nou als nostres cors adolorits i ens omples d’esperança amb la certesa que ets en tot i en tots acompanyant-nos pel camí de la vida.

Senyor, et demanem que enmig d’aquest món convuls,  ple de dolor, desigualtat i gran patiment visquem esperançats i t’infantem, t’adorem en els altres i preguem plens d’agraïment per la vida que rebem com a regal teu.

 

                                                                                 Diumenge 28 de novembre de 2021

                                                                                                                    Mercè Almirall                                                                      

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal